Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Σφουγγαρια

Δε συνηθιζω να βλεπω τα πραγματα θετικα λενε, και εχουν μαλλον δικιο, οσον αφορα τον εαυτο μου παντα. Αλλα οταν κατι ειναι τοσο προδηλο και καπου αλλαζει μορφη και ακομα κι εγω απο εκει που το θεωρω "οκ" και "ναι, ενταξει ετσι θα ειναι, δεν μπορει να ειναι αλλιως" μεχρι να αντιληφθω το αναποδο/αντιστροφο ή οπως θελει ας το πει ο καθενας , υπαρχει μια τεραστια νοητη γραμμη που λεει πως το ποσοστο σφαλμτος οχι απλως τεινει στο μηδεν αλλα ταυτιζεται με αυτο. Ημουν, κι ακομα ειμαι - αν και πλεον δεν ενδιαφερομαι τοσο συχνα γι'αυτο οταν ο αντικτυπος εχει ως δεκτη μονο εμενα - , απο εκεινους που προσπαθουσαν να υπεραναλυσουν τα θεματα για να βρουν ολες αυτες τις μικρες πτυχες που μπορουν να δειξουν πως η κατασταση ειναι αποκλινουσα απο εκεινη που ευκολα θα χαρακτηριζες de facto. Κι ομως η πραγματικοτητα φερει σφαλματα, 7 χρονια το εχω μαθει καλα, αλλα μαλλον δεν ειχα ερευνησει ολα τα μερη στα οποια θα μπορουσα να τα βρω αυτα τα σφαλματα. Ποσες μεταvλητες? ποσες ρε πουστη μου χρειαζεσαι καθε φορα για να βγαλεις αποτελεσμα? ε, ποσες? και να πω πως δεν πηρα τα μετρα μου? να πω πως δεν φοβηθηκα τοσο ωστε να επανεξετασω τα παντα? (μεγαλη κουvεντα αυτο, "τα παντα") κι ομως απαντησεις δεν πηρα! το outcome το δεχτηκαμε, φυσικα και θα το δεχομασταν, δεν ειχε σημασια αυτο (στο τόσο μεγαλο σκαλωμα μας, σας εβαλα ολουσ στο παιχνιδι τωρα), η απαντηση στο ποια μεταβλητη χαθηκε στον δρομο η αλλοιωθηκε ειναι το θεμα! Κι απο την αλλη, αν δεν εχασα καμια μεταβλητη τοτε τι φταιει? ο παρατηρητης? εγω δηλαδη... θα πρεπει τωρα να αρχισω να ψαχνομαι να με δω οπως δεν μπορω να με δω? να με δω μεσα απο τα ματια των αλλων? δεν μπορω, οσο κι αν προσπαθησω, η απωλεια της πληροφοριας θα ειναι παντοτε τεραστια :/ δεν κυνηγαω την απολυτη γνωση, να αποφυγω τους τραυματισμους δεν το σκεφτηκα ποτε, αλλα μια η δυο απαντησεις μια στο τοσο ειναι μια αναγκη ζωτικη. Κανει καλο να μαθαινεις κατι που δεν ξερεις για εσενα γιατι σε προστατευει απο ΕΣΕΝΑ τον ιδιο. Ο εαυτος μου ειναι και εχθρος μου τωρα? ενιοτε σε ολους μας ειναι, αυτος ο καθρεπτισμος στα ματια των αλλων ειναι πολυ τρομακτικος (το λεει Ο Δεληβοριάς στο τραγούδι του) και για εμενα η κατασταση ειναι σφουγγαρια!

2 σχόλια:

  1. 1. οκ ενταξει να πω οτι καταλαβα, ψεμα θα ειναι και γω δε λεω ποτε ψεματα.Νομιζω το προβλημα σου εγκειται στο γεγονος οτι εισαι και παρατηρητης και πομπος/δεκτης, και οσο να'ναι αυτο παρεμβαινει στην αντικειμενικοτητα σου.
    Προτεινω να συμβουλευτεις καποιον που εμπιστευεσαι, και ισως σε βοηθησει να το δεις με καθαρη ματια (εγω τουλαχιστον αυτο κανω).


    2. Η πραγματικοτητα ειναι γεματη σφαλματα, ισχυει, για αυτο μην προσπαθεις να τα βρεις ολα, μην ψαχνεις μεταβλητες, μην ψαχνεις τιποτα, μην πιστευεις οτι θα μπορεις ποτε να εχεις τα παντα.
    Γιατι ολα αλλαζουνε,κι αμα δε βιαστεις θα τα χασεις.Ειναι ολα θεμα χρονου τελικα.

    3. Αλλιως, το προβλημα σου λυνεται με πολυ απλο τροπο:με την αρνηση της υπαρξης του.

    4. Επισης διαισθανομαι πως περνας μια φαση, που μοιαζει σαν να προσπαθεις να περασεις απο μια ορθανοιχτη πορτα, αλλα να κουτουλας συνεχεια στους πλαϊνους τοιχους (και το λεω ενστικτωδως αυτο, καθως πριν απο καμποσα χρονια ημουνα σε αντιστοιχη φαση, κι εγραφα κατι αντιστοιχα ακατανοητα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Den ekfrazw arnhsh me to parakatw alla sumfwna me mia pi8anh apanthsh :
    1. de ftaiei pws eimai parathrhths ,pompos kai dekths
    2. kanw random pick se auta ta sfalmata opote emfanizontai mprosta mou! den ta kunhgw :P nai einai 8ema xronou telika(diaforetika ap' o,ti to 8eteis, alla paramenei 8ema xronou)
    3. den ti8etai 8ema arnhshs, mono katanohshs
    4. panta eimai se authn th fash :) epeidh etsi eimai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή